donderdag 7 september 2017

Eindelijjk in Bosnie

Dinsdag morgen om 6u10 kwamen wij aan in Zaventem - luchthaven - en werden verwelkomd door Jean-Paul met een brede glimlach. Na voldoende wachttijd gingen we ons aangeven aan de loketten en konden een hele wachtlijst doorlopen, waarna we met zijn allen het vliegtuig inkonden.
In Munchen konden we de gehele toer nogmaals meemaken, zelfs met nog een loketje erbij, we moesten eerst nog naar de andere kant van het vliegveld via een tram - sneldienst.
Eindelijk kwamen we in Sarajevo aan, werden opgewacht, hadden een prachtige namiddag, konden Sarajevo werkelijk bewonderen in de Ottomaanse wijk, wandelden naast Habsburgse gebouwen, langs historiche bruggen, langs wonden van kogelgaten en kerkhoven.
Na een stop in ons hotel gingen we avondmalen en konden nog even van Sarajevo genieten, waarna we elkaar een gezellige nacht toewensten.
Na een gezellige nachtrust en ontbijt trokken we terug doorheen Sarajevo, bezochten het War Childhood museum, en keerden tegen 13u naar ons hotel terug. Na voldoende wachttijd kwam het busje ons ophalen en keerden we via Fojnica - een prachtig klooster met extra mooie ruimten - naar ons reisdoel de Herzegovina Lodges aan het meer van Boracko Jezero.
Na een fantastisch avondmaal wensten we elkaar een goede nachtrust.
Donderdag morgen konden we onder een prachtige zomerzon in openlucht ontbijten en om 11u15 vertrok ons busje terug om na een spirituele Bogomilse uiteenzetting van Jean-Paul in het forellenrestaurant naast de Neretva een exellent middagmaal te verorberen.
Na een rustige rit met de bus kwamen we terug aan de lodges en konden kiezen tussen een siesta of wandeling rond het meer.

Fred

Geen opmerkingen:

Een reactie posten